Contract Vanzare Cumparare Auto 2024

Contract instrainare dobandire a unui mijloc de transport

Model 2016 ITL ( ultima actualizare 03 2024)

Contract Vanzare Cumparare Auto 2024

Persoanele fizice și juridice care doresc înstrăinarea unui autovehicul trebuie să facă utilizeze formularul standard aprobat și publicat în Monitorul Oficial nr. 659 (Ordinul Ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (OMDRAP) nr. 1069/2016) prin care se aproba folosirea formularului tipizat al “Contractului de instrainare-dobandire a unui mijloc de transport” (Model 2016 ITL 054).

Pentru a ușura această procedură și fără a mai fi nevoie să vă deplasați la un birou de acte, am creat pentru dvs acest produs electronic prin care puteți achiziționa un contract vanzare cumparare auto.

contract vanzare cumparare auto, contract vanzare cumparare auto 2023, contract model 2016 itl, model 2016 itl,

Important!

Comparativ cu vechiul model de contract de vanzare-cumparare, formularul nou – contract vanzare cumparare auto model 2016 itl 054 – are prevăzute, în partea superioară, lateral stânga și dreapta, două chenare care vor fi completate de organul fiscal al persoanei  care înstrăinează autovehiculul. După completarea celor două chenare, pe toate exemplarele, restul de 3 exemplare rămase ale contractului vor fi predate cumpărătorului, împreună cu autovehiculul și actele acestuia, în măsura în care această etapă nu a fost deja îndeplinită.

Cumpăratorul are,  la rândul său, două chenare dedicate pe contract, în partea inferioară (lateral stânga și dreapta), care vor fi completate de  organul fiscal de care aparține.

Contract de vanzare cumparare auto valabil pentru anul 2024?

DA, prezentul contract vanzare cumparare auto este actualizat și este valabil pentru a fi utilizat în anul 2024. 

Cât timp aveți la dispoziție pentru a înmatricula autoturismul?

– Aveți la dispoziție maxim 30 de zile pentru a scoate din evidență fiscală autovehiculul înstrăinat, la DITL – pentru Vânzător.

– Aveți la dispoziție maxim 30 de zile pentru a lua în evidență fiscală autovehiculul achiziționat, la DITL – pentru Cumpărător.

– Aveți la dispoziție maxim 90 de zile pentru a înmatricula/transcrie autovehiculul, la DRPCIV – pentru Cumpărător.

 

Acest contract se poate folosi atât pentru mașinile noi cât și pentru cele second-hand?

Da, acest contract vanzare cumparare auto model 2016 itl 054, este oferit de către instituțiile oficiale române și este valabil pentru toate mijloacele de transport care se vând și se cumpară pe teritoriul statului Român, atât în cazul celor provenite din România, respectiv transcrierea autoturismelor, cât și în cazul celor provenite din afara țării. Ex: Germania, Franța, Belgia, Anglia, Ungaria, Polonia, etc.

De reținut!

Contractul trebuie prezentat organelor competente în 5 exemplare, iar ulterior:

  • 1 exemplar ramâne la persoana care vinde autovehiculul;
  • 1 exemplar ramâne la persoana care cumpără autovehiculul;
  • 1 exemplar ramâne la arhiva organului fiscal de care aparține vânzătorul;
  • 1 exemplar se depunde la organul fiscal de care aparține cumpărătorul;
  • 1 exemplar se depune la organul competent privind înmatricularea/înregistrarea/radierea mijloacelor de transport, după ce organul fiscal unde își are domiciliul fiscal persoana care vinde autovehiculul menționează pe acesta, numărul de înregistrare din Registrul de evidență a mijloacelor de transport. (REMTII)

Update 2024 !!!!!!

Ultima modificare a Codului Fiscal a adus, în sfârșit, vești bune și pentru noi, cetățenii de rând, care umblăm pe la 100 de ghișee că să vindem/cumpărăm/înmatriculăm un autoturism. 

Așadar, Contractul de vânzare cumpărare auto, încheiat în formă electronică NU MAI TREBUIE DEPUS LA GHIȘEU!!! 

1. Este suficient să-l transmitem pe adresa de email a DITL de la vânzător, iar aceștia îi vor aplica ștampilele în partea de sus și ni-l retransmit pe email. 
2. Ulterior, contractul VIZAT de DITL-ul vânzătorului, îl transmitem pe email la DITL-ul cumpărătorului, care îl va viza și în partea de jos și ni-l va retransmite pe email. 
3. La DRPCIV mergem cu contractul primit pe email de la DITL-ul cumpărătorului și ne înmatriculăm autoturismul. 

Cum functioneaza?

Pentru generarea unui contract de vanzare cumparare Auto trebuie doar sa completati formularul de mai jos. 

Formularul contine 4 pasi simpli in care dvs va trebui sa introduceti datele necesare generarii Contractului de instrainare dobandire.  Totodata, optional, puteti selecta si generarea Cererii de scoatere din evidenta fiscala, Cererii de luare in evidenta fiscala, cat si cererii de inmatriculare.

Dupa ce completati toate datele, va trebui sa efectuati o plata in valoare de 25 lei, iar mai apoi contractul dvs se va genera automat si veti putea sa-l descarcati. Optional, puteti selecta si generarea cererilor de scoatere din evidenta fiscala, de luare in evidenta, cat si de inmatriculare, care vor fi taxate cu 5 lei fiecare. 

Totodata, imediat dupa generare, contractul cat si documentele (dupa caz) dvs vor fi transmise in mod automat si pe adresa de email a vanzatorului, cat si a cumparatorului, in masura in care au fost furnizate in formular!

Formular Contract de Vanzare Cumparare Auto

Completeaza formularul de mai jos pentru a genera Contractul tau de Vanzare Cumparare AUTO cat si optional: Cererea de Scoatere din evidenta fiscala; Cererea de luare in evidenta fiscala; Cererea de inmatriculare.

Nomenclator Coduri CAEN

wpDataTable with provided ID not found!