Infiintare srl 2024
Află totul despre înființarea unui srl

Concreto îți aduce cea mai viabilă soluție pentru afacerea ta. Suntem alături de tine pas cu pas și-ți oferim servicii profesionale de infiintare srl. Găsești mai jos totul despre ce reprezintă un srl, infiintare srl și planuri tarifare.

maxim
asociați
minim capital social
RON
timp înregistrare
zile
online (fără cozi și ghișee)
%

Principalele avantaje la infiintare SRL

Particularități SRL

Bine de stiut la infiintare srl

Rezervarea denumirii este primul pas pentru infiintare srl. Aceasta poate fi orice denumire la care vă puteți gândi, legiuitorul a interzis doar folosirea sintagmelor : “ştiinţific”, “academie”, “academic”, “universitate”, “universitar”, “şcoală”, “şcolar” sau derivatele acestora. 
Totodată, denumirea care conţine cuvintele “naţional”, “român”, “institut” sau derivatele acestora ori cuvinte sau sintagme caracteristice autorităţilor şi instituţiilor publice, centrale ori locale, poate fi utilizată numai cu acordul Secretariatului General al Guvernului, respectiv al prefectului.

Aportul la capitalul social în numerar este obligatoriu și este de minim 1 leu. Aportul în natură este permis însă trebuie să fie evaluabil din punct de vedere economic. Aporturile în creanțe au regimul juridic al aporturilor în natură dar nu sunt admisibile la infiintare srl. Totodată, prestațiile în muncă sau servicii nu pot constitui aport la formarea sau majorarea capitalului social. 

Așa cum am precizat și mai sus, un srl poate fi înființat prin acordul de voiță al unei singure persoane – Asociat Unic, sau poate avea până la 50 de Asociați. Important de menționat este că Asociații pot fi atât persoane fizice cât și persoane juridice și nu există restricții cu privire la numărul de societăți în care o persoană (fizică sau juridică) poate avea calitatea de Asociat Unic. (Legea nr.102/2020)

Societatea cu răspundere limitată care nu este supusă obligației de audit financiar, poate numi 1 sau mai mulți cenzori. În cazul în care numărul Asociaților este mai mare de 15, legiuitorul a statuat obligația de numire a cenzorilor. (legea 31/1990)

O Societatea cu răspundere limitată (SRL) poate avea 1 sau mai mulți Administratori, care pot fi persoane fizice sau persoane juridice, asociați sau neasociați și își vor putea exercita mandatele în limitele conferite de Adunarea Generală a Asociaților. 

La infiintare srl este imperios necesar ca aceasta să figureze ca având un sediu social. Încă de la infiintare poate avea și sedii secundare (agenții sau puncte de lucru) care NU se înregistrează separat în registrul Comerțului. SRL ul mai poate înființa: sucursale și filiale. Sucursala – este un dezmembrământ fără personalitate juridică al Societății și se înregistrează separat la ORCT din a cărui rază teritorială urmează să-și desfășoare activitatea. Filiala – este o societate cu personalitate juridică și se înregistrează la ORCT în una din formele de societate prevăzută de Legea 31/1990 (SRL, SA, etc.)

O Societatea cu răspundere limitată (SRL) poate avea 1 singur Cod CAEN ca obiect PRINCIPAL de activitate. În ceea ce privește obiectul secundar de activitate se pot introduce toate Codurile CAEN, cu anumite restricții. Pentru anumite coduri CAEN legiuitorul a statuat ca acestea să fie principale, și/sau desigur autorizate și de alte instiuții sau autorități ale statului, sau anumite organe colegiale de exercitare a unor profesii.

de la infiintare srl este plătitoare de impozit pe venit. Mai exact 3% din tot ceea ce vinde sau 1%, dacă are salariați (cel puțin 1 normă întreagă de 8 ore, sau contracte cu timp parțial care să însumeze 8 ore). De avut în vedere și impozitul pe dividende, respectiv dacă srl generează profit și ne dorim să-l repartizăm prin dividende (să scoatem banii din firmă) se va plăti un impozit pe dividende de 8% din valoarea acestora. Totodată, dacă suma repartizată depășește valoarea a 12 salarii minime pe economie, se va plăti și CASS plafonat la 12 salarii minime. (CASS = 10% x salariu minim x 12 luni)

Beneficii la Concreto.ro

Echipa noastră de specialiști ți-a pregătit o mulțime de beneficii. Ne dorim ca tu și afacerea ta să vă focusați pe obiectul vostru de activitate, așa că suntem alături de voi pentru a vă scăpa de bătaia de cap a întocmirii documentelor, îndeplinirii procedurilor prealabile, sau a altor formalități. Mai jos găsești o listă cu principalele beneficii ale serviciilor noastre:

Echipa noastră este formată din avocați și consilieri juridici specializați în dreptul afacerilor. 

Peste 15 ani experiență în domeniu.

Procedura de infiintare srl durează maxim 3 zile lucrătoare de la data depunerii dosarului de înmatriculare.

Schimbul de documente între noi și dvs se poate realiza 100% cu ajutorul mijloacelor electronice. Ne puteți transmite documentele pe email, watsapp, iar noi le vom transmite pe cele redactate pe adresa dvs de email. Mai rămâne doar să le semnați, scanați și retransmiteți pentru a fi depuse la ORCT. 

În aceeași ordine de idei, vom folosi în mod exclusiv portalul RECOM pentru depunerea dosarului dvs. Astfel, se creează un flux mult mai rapid de depunere, procesare și soluționare cereri, scurtând cu mult timpul de așteptare pentru finalizarea operațiunii. 

Documentele originale emise de ORCT se livrează atât în format electronic, pe email, cât și prin poștă, direct la adresa indicată de dvs. 

Serviciile noastre sunt disponibile la nivelul întregii țări. Vă putem ajuta cu înregistrarea srl ului la orice birou teritorial al ONRC din țară. 

Știm că uneori tot metoda tradițională e mai sigură, sau poate doar preferați să ridicați/depuneți documente fizic la noi, iar în acest sens, avem 3 puncte de lucru în București și Ilfov. 

București, Splaiul Unirii, nr.450, Complex Comercial Vitan-Bârzești, aleea L, spațiul SC 16, Sector 4;

București, Calea Dudești, nr.129, Sector 3.

Popești-Leordeni, Complex Confort City, jud. Ilfov. 

Oferta noastră de servicii infiintare srl răspunde oricărui buget. Ți-am pregătit 3 tipuri de planuri tarifare: Complet, Assist și Self. Oricare tip de serviciu l-ai alege, te va ajuta să economisești timp și bani. 

Complet

Reprezentare la ORCT inclusă
350 RON la care se adaugă taxa de 130 lei de la ONRC
 • depunere și ridicare documente
 • pregătire și tehnoredactare documente
 • Verificare prealabilă dosar
 • Efectuare Rezervare Denumire
 • * se percepe o taxă de 50 ron pentru societățile cu mai mult de 1 persoană
 • * opțional puteți completa pachetul și cu serviciul de găzduire sediu social

Assist

dvs depuneți dosarul la ORCT
200 RON la care se adaugă taxa de 130 de lei de la ONRC
 • Verificare prealabilă dosar
 • pregătire și tehnoredactare documente
 • * se percepe o taxă de 50 ron pentru societățile cu mai mult de 1 persoană
 • * opțional puteți completa pachetul și cu serviciul de găzduire sediu social

Gazduire Sediu Social

*optional
100 EURO
 • durată = 1 an
 • Găzduire la Cabinet de Avocat
 • Găzduire la particular
 • *optional = doar dacă NU aveți dvs sediu
 • fără alte taxe
*OPTIONAL

Self

dvs întocmiți dosarul
99 RON la care se adaugă taxa de 130 lei de la ONRC
 • modele de documente pe care trebuie să le completați
 • acces la baza de date cu tutoriale video
 • ghid explicativ pas cu pas cum să completați documentele

Procedura de infiintare srl

concreto, tableta, infiintare firma, srl
concreto, telefon, infiintare firma, srl
Concreto îți oferă cea mai rapidă și ușoară procedură de înființare SRL

Procedura se desfășoară în 4 pași simpli, online, folosind mijloace electronice de comunicare la distanță

Pachetul Self

Pachetul Self de la Conreto este primul serviciu care vine în sprijinul antreprenorilor ce vor să-și înființeze personal firma. Ți-am pregătit toate modele de documente pe care trebuie să le completezi și să le depui la ORCT cât și tutoriale video care să te ghideze pas cu pas în redactarea acestora. Avem modele pentru orice tip de afacere, indiferent de structura Asociaților, Administratorilor sau a codurilor CAEN.  

Formular Comandă

Nomenclator Coduri CAEN

wpDataTable with provided ID not found!