infiintare if 2023
Află totul despre înființarea unei întreprinderi familiale

Concreto îți aduce cea mai viabilă soluție pentru afacerea ta. Suntem alături de tine pas cu pas și-ți oferim servicii profesionale de infiintare if. Găsești mai jos totul despre ce reprezintă un if, infiintare if și planuri tarifare.

minim
membri
angajate
persoane
timp înregistrare
zile
online (fără cozi și ghișee)
%

Aspecte importante la infiintare if

Particularități întreprindere familială

Bine de stiut la infiintare if

Rezervarea denumirii este primul pas pentru infiintare if. Denumirea se compune din Numele și Prenumele membrului din a cărui inițiativă se înființează if, urmate de sintagma “Întreprindere familială”. În cazul în care există identitate de nume și prenuma cu alt pfa, ii, sau if, se vor adaugă în următoarea ordine: 1.Inițiala/Inițialele tatălui; 2.Inițiala/Inițialele mamei; 3. Prenumele tatălui; 4.Prenumele mamei; 5. Altă mențiune care să identifice mai precis persoana sau felul comerțului său.

În mod obligatoriu întreprinderea familială va aveau un reprezentant persoană fizică, din rândul membrilor, care va fi numit prin acordul de constituire și împuternicit prin procură specială semnată de toți membrii. Reprezentantul NU se va putea înregistra separat la ORCT ca pfa sau ii. 

Sub sancțiunea nulității, Acordul de Constituire va cuprinde și mențiunile privitoare la condițiile participării membrilor,  cotele procentuale de participare la profit și pierderi, raporturile dintre membrii cât și condițiile retragerii acestora din întreprinderea familială.

O Întreprindere familială (if) trebuie să aibă obligatoriu cel puțin 1 cod CAEN principal. Față de celelalte 2 forme de comercianți persoane fizice (pfa și ii), legiuitorul NU a impus și un număr maxim de coduri CAEN ce pot forma obiectul de activitate secundar. 

Este o întreprindere economică, fără personalitate juridică, organizată de membrii unei familii. În accepțiunea legiuitorului, familia include: soțul, soția, copii care au împlinit 16 ani, rudele și afinii până la gradul al IV-lea inclusiv. 

Întreprinderea individuală NU are capital social și nici părți sociale. 

La infiintare if este imperios necesar ca aceasta să figureze ca având un sediu profesional. Încă de la înființare poate avea și puncte de lucru. 

dupa infiintare if este necesară depunerea declarației unice la ANAF, prin care se optează pentru sistemul real de impozitare sau sistemul de impozitare la norma de venit (*doar pentru anumite activități)

1. sistemul real= 10% din venitul net (venituri – cheltuieli) 

*dacă venitul net depășește valoarea a 12 salarii minime pe economie, se vor plăti obligatoriu și CAS și CASS. 

2. sistemul cu norma de venit = 10% din norma anuală stabilită

*dacă norma anuală stabilită depășește valoarea a 12 salarii minime pe economie se vor plăti obligatoriu și CAS și CASS.

CAS = 25% x salariul minim pe economie x 12 luni

CASS = 10% x salariul minim pe economie x 12 luni 

Procedura de infiintare if

concreto, tableta, infiintare firma, srl
concreto, telefon, infiintare firma, srl
Concreto îți oferă cea mai rapidă și ușoară procedură de infiintare if

Procedura se desfășoară în 4 pași simpli, online, folosind mijloace electronice de comunicare la distanță

Beneficii la Concreto.ro

Echipa noastră de specialiști ți-a pregătit o mulțime de beneficii. Ne dorim ca tu și afacerea ta să vă focusați pe obiectul vostru de activitate, așa că suntem alături de voi pentru a vă scăpa de bătaia de cap a întocmirii documentelor, îndeplinirii procedurilor prealabile, sau a altor formalități. Mai jos găsești o listă cu principalele beneficii ale serviciilor noastre:

Echipa noastră este formată din avocați și consilieri juridici specializați în dreptul afacerilor. 

Peste 15 ani experiență în domeniu.

Procedura de infiintare if durează maxim 3 zile lucrătoare de la data depunerii dosarului de înregistrare la ORCT.

Schimbul de documente între noi și dvs se poate realiza 100% cu ajutorul mijloacelor electronice. Ne puteți transmite documentele pe email, watsapp, iar noi le vom transmite pe cele redactate pe adresa dvs de email. Mai rămâne doar să le semnați, scanați și retransmiteți pentru a fi depuse la ORCT. 

În aceeași ordine de idei, vom folosi în mod exclusiv portalul RECOM pentru depunerea dosarului dvs. Astfel, se creează un flux mult mai rapid de depunere, procesare și soluționare cereri, scurtând cu mult timpul de așteptare pentru finalizarea operațiunii. 

Documentele originale emise de ORCT se livrează atât în format electronic, pe email, cât și prin poștă, direct la adresa indicată de dvs. 

Serviciile noastre sunt disponibile la nivelul întregii țări. Vă putem ajuta cu înregistrarea întreprinderii familiale la orice birou teritorial al ONRC din țară. 

Știm că uneori tot metoda tradițională e mai sigură, sau poate doar preferați să ridicați/depuneți documente fizic la noi, iar în acest sens, avem 3 puncte de lucru în București și Ilfov. 

București, Splaiul Unirii, nr.450, Complex Comercial Vitan-Bârzești, aleea L, spațiul SC 16, Sector 4;

București, Calea Dudești, nr.129, Sector 3.

Popești-Leordeni, Complex Confort City, jud. Ilfov. 

Oferta noastră de servicii infiintare if răspunde oricărui buget. Ți-am pregătit 3 tipuri de planuri tarifare: Complet, Assist și Self. Oricare tip de serviciu l-ai alege, te va ajuta să economisești timp și bani. 

Complet

Reprezentare la ORCT inclusă
300 RON
 • depunere și ridicare documente
 • pregătire și tehnoredactare documente
 • Verificare prealabilă dosar
 • Efectuare Rezervare Denumire
 • * se percepe o taxă de 50 ron pentru înregistrarea concomitentă a punctelor de lucru

Assist

dvs depuneți dosarul la ORCT
200 RON
 • pregătire și tehnoredactare documente
 • Verificare prealabilă dosar
 • Efectuare Rezervare Denumire
 • * se percepe o taxă de 50 ron pentru înregistrarea concomitentă a punctelor de lucru

Self

dvs întocmiți dosarul
89 RON
 • modele de documente pe care trebuie să le completați
 • acces la baza de date cu tutriale video
 • ghid explicativ pas cu pas cum să completați documentele
 • dacă vă răzgândiți și doriți să achiziționați un alt pachet de servicii, veți achita doar diferența de preț

Pachetul Self

Pachetul Self de la Conreto este primul serviciu care vine în sprijinul antreprenorilor ce vor să-și înființeze personal firma. Ți-am pregătit toate modele de documente pe care trebuie să le completezi și să le depui la ORCT cât și tutoriale video care să te ghideze pas cu pas în redactarea acestora. Avem modele pentru orice tip de afacere, indiferent de localitatea în care trebuie depus dosarul, participarea soțului/soției la activitatea economică,  sau tipul codurilor CAEN.  

Formular Comandă

Nomenclator Coduri CAEN

wpDataTable with provided ID not found!