infiintare pfa 2023
Află totul despre înființarea unui pfa

Concreto îți aduce cea mai viabilă soluție pentru afacerea ta. Suntem alături de tine pas cu pas și-ți oferim servicii profesionale de infiintare pfa. Găsești mai jos totul despre ce reprezintă un pfa, infiintare pfa și planuri tarifare.

per personă
pfa
capital social
RON
timp înregistrare
zile
online (fără cozi și ghișee)
%

Aspecte importante la infiintare PFA

Particularități PFA

Bine de stiut la infiintare pfa

Rezervarea denumirii este primul pas pentru infiintare pfa. Denumirea se compune din Numele și Prenumele dvs urmate de sintagma PFA. În cazul în care există identitate de nume și prenuma cu alt pfa sau ii, se vor adaugă în următoarea ordine: 1.Inițiala/Inițialele tatălui; 2.Inițiala/Inițialele mamei; 3. Prenumele tatălui; 4.Prenumele mamei; 5. Altă mențiune care să identifice mai precis persoana sau felul comerțului său.

Este o întreprindere economică, fără personalitate juridică, organizată de un întreprinzător persoană fizică, care desfășoară activitate economică individual și independent, folosind în principal forța sa de muncă și aptitudinile profesionale.

1 persoană fizică poate avea câte un singur certificat de înregistrare pentru statutul juridic de pfa, ii, sau if. Calitatea de pfa NU se poate cumula cu cea de titular al ii. 

Pfa NU are capital social și nici părți sociale. 

soțul/soția persoanei fizice autorizate care, fără a fi înregistrat/înregistrată în registrul comerțului și autorizat/autorizată să funcționeze el însuși/ea însăși ca titular al întreprinderii individuale/persoană fizică autorizată sau fără a fi salariat/salariată, participă în mod obișnuit la activitatea pfa, îndeplinind fie aceleași sarcini, fie sarcini complementare, în condițiile legii; Este obligatorie solicitarea înscrierii în Registrul Comerțului a mențiunii privind participarea soțului/soției  la desfășurarea activității pfa, cât și încetarea activității, în funcție de caz.

La infiintare pfa este imperios necesar ca aceasta să figureze ca având un sediu profesional. Încă de la infiintare poate avea și puncte de lucru. 

O persoană fizică autorizată (pfa)  poate avea maxim 5 coduri CAEN, dintre care 1 Cod CAEN va fi cel principal și va apărea pe Certificatul de Înregistrare emis de ORCT competent. Restul de 4 Coduri CAEN pot fi activate ca și activități secundare ale PFA. 

dupa infiintare pfa este necesară depunerea declarației unice la ANAF, prin care se optează pentru sistemul real de impozitare sau sistemul de impozitare la norma de venit (*doar pentru anumite activități)

1. sistemul real= 10% din venitul net (venituri – cheltuieli) 

*dacă venitul net depășește valoarea a 12 salarii minime pe economie, se vor plăti obligatoriu și CAS și CASS. 

2. sistemul cu norma de venit = 10% din norma anuală stabilită

*dacă norma anuală stabilită depășește valoarea a 12 salarii minime pe economie se vor plăti obligatoriu și CAS și CASS.

CAS = 25% x salariul minim pe economie x 12 luni

CASS = 10% x salariul minim pe economie x 12 luni 

Beneficii la Concreto.ro

Echipa noastră de specialiști ți-a pregătit o mulțime de beneficii. Ne dorim ca tu și afacerea ta să vă focusați pe obiectul vostru de activitate, așa că suntem alături de voi pentru a vă scăpa de bătaia de cap a întocmirii documentelor, îndeplinirii procedurilor prealabile, sau a altor formalități. Mai jos găsești o listă cu principalele beneficii ale serviciilor noastre:

Echipa noastră este formată din avocați și consilieri juridici specializați în dreptul afacerilor. 

Peste 15 ani experiență în domeniu.

Procedura de infiintare pfa durează maxim 3 zile lucrătoare de la data depunerii dosarului de înregistrare la ORCT.

Schimbul de documente între noi și dvs se poate realiza 100% cu ajutorul mijloacelor electronice. Ne puteți transmite documentele pe email, watsapp, iar noi le vom transmite pe cele redactate pe adresa dvs de email. Mai rămâne doar să le semnați, scanați și retransmiteți pentru a fi depuse la ORCT. 

În aceeași ordine de idei, vom folosi în mod exclusiv portalul RECOM pentru depunerea dosarului dvs. Astfel, se creează un flux mult mai rapid de depunere, procesare și soluționare cereri, scurtând cu mult timpul de așteptare pentru finalizarea operațiunii. 

Documentele originale emise de ORCT se livrează atât în format electronic, pe email, cât și prin poștă, direct la adresa indicată de dvs. 

Serviciile noastre sunt disponibile la nivelul întregii țări. Vă putem ajuta cu înregistrarea pfa la orice birou teritorial al ONRC din țară. 

Știm că uneori tot metoda tradițională e mai sigură, sau poate doar preferați să ridicați/depuneți documente fizic la noi, iar în acest sens, avem 3 puncte de lucru în București și Ilfov. 

București, Splaiul Unirii, nr.450, Complex Comercial Vitan-Bârzești, aleea L, spațiul SC 16, Sector 4;

București, Calea Dudești, nr.129, Sector 3.

Popești-Leordeni, Complex Confort City, jud. Ilfov. 

Oferta noastră de servicii infiintare pfa răspunde oricărui buget. Ți-am pregătit 3 tipuri de planuri tarifare: Complet, Assist și Self. Oricare tip de serviciu l-ai alege, te va ajuta să economisești timp și bani. 

Complet

Noi depunem dosarul
300 RON
 • depunere și ridicare documente
 • pregătire și tehnoredactare documente
 • Verificare prealabilă dosar
 • Efectuare Rezervare Denumire
 • * se percepe o taxă de 50 ron pentru înregistrarea concomitentă a punctelor de lucru

Assist

dvs depuneți dosarul la ORCT
200 RON
 • pregătire și tehnoredactare documente
 • Verificare prealabilă dosar
 • Efectuare Rezervare Denumire
 • * se percepe o taxă de 50 ron pentru înregistrarea concomitentă a punctelor de lucru

Self

dvs depuneți dosarul
89RON
50 RON
 • documente 100% online gata in 5 min
 • generare personalizata, rapida si simpla
 • ghid explicativ pas cu pas cu tutoriale video
 • economisiti bani si timp
 • dacă vă răzgândiți și doriți să achiziționați un alt pachet de servicii, veți achita doar diferența de preț

Procedura de infiintare pfa

concreto, tableta, infiintare firma, srl
concreto, telefon, infiintare firma, srl
Concreto îți oferă cea mai rapidă și ușoară procedură de infiintare PFA

Procedura se desfășoară în 4 pași simpli, online, folosind mijloace electronice de comunicare la distanță

Pachetul Self

Pachetul Self de la Conreto este primul serviciu care vine în sprijinul antreprenorilor ce vor să-și înființeze personal firma. Ți-am pregătit o platforma care își va genera documentele 100% în 5 min. Procedura este simplă, ai acces la tutoriale video care să te ghideze pas cu pas în completarea unui formular ce își va genera toate documetele necesare înființarii pfa-ului tău. În plus, primești gratuit și generarea unui contract de comodat, iar în funcție de particularitățile situației tale, se vor genera toate cererile de la onrc, cat si toate celelalte documente de infiintare, inclusiv: avizul vecinilor (dupa caz), declaratie de participare sot/sotie (dupa caz), declaratie nedesfasurare activitate la sediu (dupa caz), etc. 

Formular Comandă

Nomenclator Coduri CAEN

wpDataTable with provided ID not found!