infiintare ii 2024
Află totul despre înființarea unei întreprinderi individuale

Concreto îți aduce cea mai viabilă soluție pentru afacerea ta. Suntem alături de tine pas cu pas și-ți oferim servicii profesionale de infiintare ii. Găsești mai jos totul despre ce reprezintă un ii, infiintare ii și planuri tarifare.

per personă
ii
capital social
RON
timp înregistrare
zile
online (fără cozi și ghișee)
%

Aspecte importante la infiintare ii

Particularități întreprindere individuală

Bine de stiut la infiintare ii

Rezervarea denumirii este primul pas pentru infiintare ii. Denumirea se compune din Numele și Prenumele dvs urmate de sintagma “Întreprindere Individuală”. În cazul în care există identitate de nume și prenuma cu alt pfa sau ii, se vor adaugă în următoarea ordine: 1.Inițiala/Inițialele tatălui; 2.Inițiala/Inițialele mamei; 3. Prenumele tatălui; 4.Prenumele mamei; 5. Altă mențiune care să identifice mai precis persoana sau felul comerțului său.

Este o întreprindere economică, fără personalitate juridică, organizată de un întreprinzător persoană fizică, care desfășoară activitate economică ca și titular al întreprinderii individuale, folosind în principal forța sa de muncă și aptitudinile profesionale.

1 persoană fizică poate avea câte un singur certificat de înregistrare pentru statutul juridic de pfa, ii, sau if. Calitatea de pfa NU se poate cumula cu cea de titular al ii. 

Întreprinderea individuală NU are capital social și nici părți sociale. 

soțul/soția persoanei fizice titulare a ii care, fără a fi înregistrat/înregistrată în registrul comerțului și autorizat/autorizată să funcționeze el însuși/ea însăși ca titular al întreprinderii individuale/persoană fizică autorizată sau fără a fi salariat/salariată, participă în mod obișnuit la activitatea ii, îndeplinind fie aceleași sarcini, fie sarcini complementare, în condițiile legii; Este obligatorie solicitarea înscrierii în Registrul Comerțului a mențiunii privind participarea soțului/soției  la desfășurarea activității ii, cât și încetarea activității, în funcție de caz.

La infiintare ii este imperios necesar ca aceasta să figureze ca având un sediu profesional. Încă de la infiintare poate avea și puncte de lucru. 

O Întreprindere individuală (ii)  poate avea maxim 10 coduri CAEN, dintre care 1 Cod CAEN va fi cel principal și va apărea pe Certificatul de Înregistrare emis de ORCT competent. Restul de 9 Coduri CAEN pot fi activate ca și activități secundare ale ii. 

dupa infiintare ii este necesară depunerea declarației unice la ANAF, prin care se optează pentru sistemul real de impozitare sau sistemul de impozitare la norma de venit (*doar pentru anumite activități)

1. sistemul real= 10% din venitul net (venituri – cheltuieli) 

*dacă venitul net depășește valoarea a 12 salarii minime pe economie, se vor plăti obligatoriu și CAS și CASS. 

2. sistemul cu norma de venit = 10% din norma anuală stabilită

*dacă norma anuală stabilită depășește valoarea a 12 salarii minime pe economie se vor plăti obligatoriu și CAS și CASS.

CAS = 25% x salariul minim pe economie x 12 luni

CASS = 10% x salariul minim pe economie x 12 luni 

Beneficii la Concreto.ro

Echipa noastră de specialiști ți-a pregătit o mulțime de beneficii. Ne dorim ca tu și afacerea ta să vă focusați pe obiectul vostru de activitate, așa că suntem alături de voi pentru a vă scăpa de bătaia de cap a întocmirii documentelor, îndeplinirii procedurilor prealabile, sau a altor formalități. Mai jos găsești o listă cu principalele beneficii ale serviciilor noastre:

Echipa noastră este formată din avocați și consilieri juridici specializați în dreptul afacerilor. 

Peste 15 ani experiență în domeniu.

Procedura de infiintare ii durează maxim 3 zile lucrătoare de la data depunerii dosarului de înregistrare la ORCT.

Schimbul de documente între noi și dvs se poate realiza 100% cu ajutorul mijloacelor electronice. Ne puteți transmite documentele pe email, watsapp, iar noi le vom transmite pe cele redactate pe adresa dvs de email. Mai rămâne doar să le semnați, scanați și retransmiteți pentru a fi depuse la ORCT. 

În aceeași ordine de idei, vom folosi în mod exclusiv portalul RECOM pentru depunerea dosarului dvs. Astfel, se creează un flux mult mai rapid de depunere, procesare și soluționare cereri, scurtând cu mult timpul de așteptare pentru finalizarea operațiunii. 

Documentele originale emise de ORCT se livrează atât în format electronic, pe email, cât și prin poștă, direct la adresa indicată de dvs. 

Serviciile noastre sunt disponibile la nivelul întregii țări. Vă putem ajuta cu înregistrarea întreprinderii individuale la orice birou teritorial al ONRC din țară. 

Știm că uneori tot metoda tradițională e mai sigură, sau poate doar preferați să ridicați/depuneți documente fizic la noi, iar în acest sens, avem 3 puncte de lucru în București și Ilfov. 

București, Splaiul Unirii, nr.450, Complex Comercial Vitan-Bârzești, aleea L, spațiul SC 16, Sector 4;

București, Calea Dudești, nr.129, Sector 3.

Popești-Leordeni, Complex Confort City, jud. Ilfov. 

Oferta noastră de servicii infiintare ii răspunde oricărui buget. Ți-am pregătit 3 tipuri de planuri tarifare: Complet, Assist și Self. Oricare tip de serviciu l-ai alege, te va ajuta să economisești timp și bani. 

Complet

Reprezentare la ORCT inclusă
300 RON
 • depunere și ridicare documente
 • pregătire și tehnoredactare documente
 • Verificare prealabilă dosar
 • Efectuare Rezervare Denumire
 • * se percepe o taxă de 50 ron pentru înregistrarea concomitentă a punctelor de lucru

Assist

dvs depuneți dosarul la ORCT
200 RON
 • pregătire și tehnoredactare documente
 • Verificare prealabilă dosar
 • Efectuare Rezervare Denumire
 • * se percepe o taxă de 50 ron pentru înregistrarea concomitentă a punctelor de lucru

Self

dvs întocmiți dosarul
89 RON
 • modele de documente pe care trebuie să le completați
 • acces la baza de date cu tutriale video
 • ghid explicativ pas cu pas cum să completați documentele
 • dacă vă răzgândiți și doriți să achiziționați un alt pachet de servicii, veți achita doar diferența de preț

Procedura de infiintare ii

concreto, tableta, infiintare firma, srl
concreto, telefon, infiintare firma, srl
Concreto îți oferă cea mai rapidă și ușoară procedură de infiintare ii

Procedura se desfășoară în 4 pași simpli, online, folosind mijloace electronice de comunicare la distanță

Pachetul Self

Pachetul Self de la Conreto este primul serviciu care vine în sprijinul antreprenorilor ce vor să-și înființeze personal firma. Ți-am pregătit toate modele de documente pe care trebuie să le completezi și să le depui la ORCT cât și tutoriale video care să te ghideze pas cu pas în redactarea acestora. Avem modele pentru orice tip de afacere, indiferent de localitatea în care trebuie depus dosarul, participarea soțului/soției la activitatea economică,  sau tipul codurilor CAEN.  

Formular Comandă

Nomenclator Coduri CAEN

wpDataTable with provided ID not found!