Ghid Radiere pfa 2024

Ghid radiere PFA 100% online, rapid și simplu

În această această pagină veți găsi toate instrucțiunile necesare cât și toate mijloacele pentru radiere pfa. Procedura este actualizată în acord cu dispozițiile Legii 265/2022 și este implicit actualizată pentru anul 2024. 

Ne-am propus să creăm o soluție alternativă de radiere pfa, care să fie mult mai prietenoasă cu bugetul dvs și desigur, care să fie mai rapidă, de la momentul luării deciziei de a vrea să închideți un pfa și până la data primirii certificatului de radiere eliberat de către ONRC. Procedura este 100% online, atât în raport de generarea documentelor necesare operațiunii, cât și în raport de depunerea și primirea documentelor de la ONRC.  

certificat de radiere, radiere pfa, inchidere pfa

Formular radiere pfa

Mai jos găsești formularul pe care trebuie să-l completezi pentru radierea pfa-ului tău! Introdu cu anteție toate datele necesare în câmpurile formularului, iar la final, documentele tale de radiere vor fi generate. 

Semnarea si depunerea ONLINE a documentelor

semnare digitala documente, radiere pfa, inchidere pfa, depuenre online

După ce ați generat documentele cu ajutorul formularului de mai sus, va trebui să le semnați și să le depuneți la ORCT competent teritorial, respectiv la acel Oficiu al Regisitrului Comerțului în circumscripția căruia aveți sediul profesional. 

Depunerea online poate fi efectuată în 2 modalități, respectiv, prin transmiterea documentelor pe email, cât și prin depunerea lor prin portal. 

Cea mai uzuală și rapidă metodă, este aceea de a le transmite pe emailul dedicat primirii cererilor. Găsiți lista completă cu datele de contact ale oficiilor teritoriale urmând linkul: https://concreto.ro/date-contact-onrc/ 

Facem precizarea că pentru depunerea prin portal sau pe email veți avea nevoie de un certificat digital calificat, adică de o semnătură electronică de la un furnizor acreditat. Puteți achiziționa o astfel de semnătură 100% online de la orice furnizor acreditat la nivelul Uniunii Europene, adică nu doar din România, ci și din restul statelor membre. De asemenea, dacă deja aveți un astfel de certificat, îl puteți folosi pe acela.

 

Semnarea si depunerea FIZICA a documentelor

Daca nu aveți un certificat digital și nici nu vreți să vă achiziționați unul, va trebui să depuneți în format fizic documentele la ORCT. Depunerea în format fizic, implică printarea documentelor generate, semnarea lor olografă și transmiterea lor către oficiul teritorial în circumscripția căruia aveți sediul profesional. Depunerea fizică a documentelor pentru operațiunea de radiere pfa, poate fi efectuată în următoarele modalități: 

– transmiterea prin curiere a dosarului;

– depunerea fizică la ghișeu;

– transmiterea prin poșta română. 

În continuare, puteți accesa următorul link pentru datele de contact ale oficiilor teritoriale ale registrului comerțului. https://concreto.ro/date-contact-onrc/

 

Primirea documentelor

certificat de radiere, radiere pfa, inchidere pfa

După ce ați depus dosarul dvs de radiere pfa, indiferent de modalitatea aleasă, fie online (prin portal sau pe email), fie fizic (la ghișeu, prin curier sau poștă), în termen de 3 zile lucrătoare de la înregistrarea acestuia la oficiul teritorial, vă vor fi eliberate documentele de radiere. Mai exact, veți primi Certificatul de radiere și încheierea registratorului de admitere a dosarului dvs. 

În funcție de opțiunea aleasă de dvs, eliberarea și comunciarea documentelor se va face fie pe email, fie prin poștă, fie prin curier. 

Sperăm ca întregul nostru ghid să răspundă cât mai bine obiectivului dvs de radiere pfa și vă rugăm, să ne transmiteți opiniile și sugestiile dvs legate de acesta, prin formularul din pagina de contact sau printr-un comentariu la oricare tutorial video de pe youtube. Vă mulțumim! 

 

Nomenclator Coduri CAEN

wpDataTable with provided ID not found!